Τρίτη 28 Μαΐου 2013

T0 ΦΡΑΓΧΘΙ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ


Είπε, ο Στυλιανός Μαυρομιχάλης πρώην Πρόεδρος Αρείου Πάγου και Πρωθυπουργός: <Στη ζωή σου να είσαι τίμιος και με τον άνθρωπο που δεν μπορεί να καταλάβει και ούτε να υπερασπιστή τον εαυτό του!!!>
Δεν γνωρίζω εάν οι άνθρωποι, ίχνη των οποίων ανευρέθηκαν στο σπήλαιο του Φράγχθι της Ερμιονίδος, είχαν προφητικές ικανότητες, να προβλέψουν 30,000 χλ. χρόνια αργότερα, ότι ο τρόπος  ζωή τους θα αποτελούσε το μήλον της έριδος ανάμεσα σε παραταξιακούς οπαδούς και στους ομοϊδεάτες τους τοπικούς άρχοντες, που θα επιστράτευαν ακόμα και τον αρχαίο ιστορικό Θουκυδίδη και την αναφορά του στον επιτάφιο του Περικλεούς, για να αποδείξουν ότι ακόμα και τα ευκόλως εννοούμενα ως καθήκον, εμφανίζονται δυσνόητα ακατόρθωτα ηρωικά, ώστε να προκαλούν τον φθόνο των υστερούντων αντιπάλων!!!

Κύριοι, λησμονείται σκοπίμως την συνέχεια του λόγου, που διακηρύσσει: <<Εμοί δε αρκούν αν εδόκει είναι ανδρών αγαθών έργω γενομένων, έργω και δηλούσθαι τας τιμάς οία και νύν περί τον τάφον τόνδε δημοσία παρασκευασθέντα οράτε>> και εν προκειμένω τους Ερμιονίτες νεκρούς, τους υπέρ Πατρίδος πεσόντας που τα ονόματα τους δεν αναφέρονται ουτε στο τύμβο των Ηρώων, παρά τας επιμόνους οχλήσεις μας.

Αισθανόμαστε όχι μόνο οδύνη, αλλά και ταπείνωση, όταν άνθρωποι με ιστορική παρουσία σε αυτόν τον Κόσμο 236 ετών από μια άλλη ήπειρο, ήρθαν στη χώρα μας όχι για να αμφισβητήσουν την εδαφική κυριαρχία μας, αλλά για να αναδείξουν ευρήματα ανθρώπινης παρουσίας, που ανάγονται στη περίοδο του Homo Sapiens 30,000 χλ, χρόνια πριν!!!

Διερωτηθήκαμε άραγε ποτέ, εάν κάποιος των προγόνων μας παρουσιάζονταν (Μετενσάρκωση) και έθετε το ερώτημα, γιατί αδέλφια ενώ εμείς χρησιμοποιούσαμε εργαλεία από οψιδιανό που με σχεδίες μεταφέραμε από τη Μήλο, εσείς 30.000 χλ χρόνια μετά και με τα μέσα που διαθέτει ο σημερινός άνθρωπος, χρειάσθηκε να μας ανακαλύψουν οι  επισκέπτες και όχι εσείς οι άνθρωποι του σπιτιού μας!!!

-Τι λες πατέρα -θα μπορούσαν να αντιτάξουν οι άρχοντες μας, με την πειθώ που τους διακρίνει-  εμείς φροντίζουμε να σας διαφυλάξει η μάνα γή, αυτή είναι και η υπόδειξη της αρχαιολογίας και του υπουργείου Πολιτισμού, γιατί αδυνατούμε να σας προστατεύσουμε και συντηρήσουμε και είμαστε αναγκασμένοι να σας φυλάσσουμε σε ξένα μουσεία.
-Και τότε ποίος ο λόγος της ύπαρξης του Υπουργείου Πολιτισμού;
-Η χρηματοδότηση των σωματίων διαιώνισης του είδους της μπεκάτσας!!!
-Και πως γνωρίζουν πόσες μπεκάτσες υπάρχουν, αφού φτερουγίζουν εδώ και εκεί;
-Γιατί, ξέρουν πόσους δημοσίους υπαλλήλους έχουμε; Το προσδόκιμο ζωής των συνταξιούχων πέρασε και του Μαθουσάλα, και σε πληροφορώ με κάθε εχεμύθεια, επειδή μας έλειψαν οι ήρωες, το υπουργείο Αμύνης παρήγγειλε υποβρύχια που γέρνουν!!!
-Αυτά που μου λες δεν γινόντουσαν ούτε στην εποχή μου!!
-Πατέρα, εσείς είσαστε τυχεροί, γεννηθήκατε πριν τον Αδάμ, τότε που ο θεός δεν γκρέμιζε Παρθενώνες, ούτε ο Αβά Φ
urmon γκρέμιζε ιστορικά μνημεία, ούτε ανθέλληνες ιερείς, εξαφάνιζαν το πέρασμα από την Ερμιόνη, του ελευθερωτή της  Ελλάδος  Θ. Κολοκοτρώνη, ενώ εμείς σκύβουμε το Κεφάλι και περιμένουμε τους εξωγήινους να διαμαρτυρηθούν, ή τη μετενσάρκωση του Ιουλιανού του Παραβάτη.


-Συγγνώμη παιδί μου, επειδή ανέφερες τη μετενσάρκωση, εσύ σε τι πιστεύεις;
-Στην Ανάσταση!!!