Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

6η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013


Εγράφει η πιο μαύρη σελίδα της Πολιτικής και θρησκευτικής ιστορίας της Πόλις των Ερμιονιτών.
Το 1827 μεταξύ της 18ης Ιανουαρίου και 18ης  Μάρτιου, εις την πόλη της  Ερμιόνης, συνήλθε η τρίτη εθνική συνέλευσης των Ελλήνων, η οποία ορκίστηκε εις τον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με πρόεδρο τον Γ. Σισίνη και μεταξύ άλλων αποφάσισε,  κατόπιν εισηγήσεως του Γενικού αρχηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, <Την  τοποθέτηση του Ιωάννη Καποδίστρια, ως κυβερνήτη του νεοσύστατου  Ελληνικού κράτους>.
Γενομένης δε συζητήσεως απεφασίσθη, όπως η βάση του Πολιτεύματος έσεται η κοινοβουλευτική.
Επίσης απεφασίσθη να σταλεί έγγραφο προς τους Αρχιερείς, δια την σύνταξη σχεδίου οργανώσεως της Εκκλησίας και των σχολείων>
Αυτές οι ένδοξες σελίδες της Ιστορίας της νεοτέρας Ελλάδος, εγράφησαν στην Ερμιόνη και ειδικώς στην οικία Οικονόμου, όπου σήμερον στεγάζεται το ΙΛΜΕ και στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Τους χώρους αυτούς οι Ερμιονίτες με τους γηγενής ιερείς τους, τους διατήρησαν αλώβητους επί 185 χρονιά, μέσα από πολέμους, επαναστάσεις, διχασμούς, ξένη κατοχή, εμφύλιους σπαραγμούς, ώσπου ήρθαν οι θρησκευτικοί και  κοινοί  Απατεώνες,  Νικόδημος Αεράκης, Ιωάννης Αμπελάς,  Δημήτριος Αμπελάς, (ΥΙΟΣ) ως άλλοι αλλόθρησκοι βάρβαροι κατακτητές, για να καταστρέψουν ότι προσκύνησαν οι ελευθερωτές της Ελλάδος, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και άλλοι 140 πληρεξούσιοι του έθνους, οι οποίοι  και έλαβαν σημαντικές αποφάσεις για την διοίκηση και το πολίτευμα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους. 
Αυτοί οι ανθέλληνες, σήμερα περπάτησαν πάνω στα κατεστραμμένα ιστορικά συντρίμμια, με τον πνευματικό τους αρχιερέα Εφραίμ, ο οποίος δεν είναι υπόλογος μόνον έναντι του Λαού και της ιστορίας του, αλλά και  του Άγιου Πνεύματος, που τον ανέδειξε πνευματικό ηγέτη του Ποιμνίου Του, βεβήλωσαν δε την μνήμη των Αρχιερέων, Κορίνθου Κύριλο, Βρεσθένης Θεοδόρητο, Τριπόλεως Δανιήλ, Ρέοντος Διονύσιος, και  Ανδρούσης Ιωσήφ, που έλαβαν μέρος στην Γ’ Εθνική συνέλευση. Αυτούς τους επιόρκους ιερείς της Ερμιόνης, θα συνοδεύει εσαεί η αισχύνη του προδότη της θρησκευτικής και πολιτικής ιστορίας της Ελλάδος.    
Αξιοσημείωτο γεγονός είναι, ότι εκ των υπαιτίων της γενομένης προδοσίας ιερέων η πολιτικών, ουδείς είναι Ερμιονίτης… Αυτό βεβαίως δε μας απαλλάσσει της ευθύνης, της διαφύλαξης της βαριάς κληρονομιάς, από τους Εφιάλτες.