Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥ

Φαντάζομαι το ιερατείο της Ερμιόνης, από υποχρέωση για το μεροκάματο να προσήλθε στους ναούς, γιατί για λειτούργημα ούτε προσχηματικά και ασφαλώς θα παπαγάλισαν το ιερό  ευαγγέλιο και πιθανόν από συνήθεια να το παρερμήνευσαν, ασυστόλως !!!
Γιατί εάν γνώριζαν την έννοια που ο Κύριος απέδιδε εις αυτό, θα εντρέπονταν και θα κατέθεταν τα ιερά ράσα και θα τρέπονταν εις άτακτο φυγή, ως οι χοίροι του θαύματος του ευαγγελίου να πάνε να πνίγουνε!!!
Τι λέτε εσείς δέσποτα, αν είχατε την δύναμιν δε θα το τολμούσατε να τους εξαποστείλετε και εμείς να επαναλαμβάναμε εν χορώ τα λεχθέντα << Και τινές των Ερμιονιτών είπον προς τον Δεσπότη, επιτίμησον τοις ιερείς σου διότι εάν ημείς σιωπήσωμεν, οι λίθοι κεκράξονται και ιδόντες την πόλιν έκλαυσον έπ΄ αυτής, τας προς ειρήνη της!>> Λουκάς 19, 40 (Και μερικοί Ερμιονίτες είπαν, Σεβασμιότατε γιατί δεν τιμωρείς τους ιερείς σου, γιατί εάν εμείς σιωπήσουμε, θα ομιλήσουν οι πέτρες και προσβλέποντες προς την πόλη τους έκλαυσαν για την χαμένη ελέω Θεού ευτυχία της!!!
Πέρασαν από τότε 2.000 χρόνια και ο λόγος του Κυρίου παραμένει σύγχρονος, γιατί είναι αληθινός, ενώ ο δικό σας φαρισαϊκός και απροκάλυπτα δόλιος.
Την Κυριακή 25-11 ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος χαρακτήρισε την φιλαργυρία ειδωλολατρία. Σεβασμιότατε γρηγορείτε γιατί τα χειρότερα έπονται.
ΥΓ Θα επανέλθουμε επί του Θέματος την ερχομένη Δευτέρα, εάν διαπιστώσουμε ότι δεν έχει αφυπνιστεί ο πνευματικός μας ηγέτης και δεν έχει λάβει μέτρα Ακοινωνησίας