Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ


Τα μαθητικά μου χρόνια πήγαιναμε στο σχολείο με παντελόνια πολύχρωμα, γιατί δύσκολα μπορούσες  να διακρίνεις το αρχικό ύφασμα, από τα επιπρόσθετα (Μπαλώματα)   και αυτό γιατί η αγοραστική ικανότητα των νοικοκυριών, ήταν μηδαμινή και δυστυχώς έπρεπε να καλυφτούν  κατά προτεραιότητα οι οικογενειακές ανάγκες σίτισης και κατόπιν ενδιαίτησης. Όταν με την πάροδο του χρόνου το κατά κεφαλήν εισόδημα των συγχωριανών μου αυξήθηκε φορέσαμε δρίλινα παντελόνια που ανταποκρίνονταν και στην υποτυπώδη  αισθητική με προϋπόθεση να είναι παστρικά (καθαρά).

Γνώρισα κράτη που απέκτησαν την ανεξαρτησία τους τα τελευταία  50 χρόνια και οι κάτοικοι τους αντί φύλου συκής χρησιμοποιούσαν ένα τεμάχιο υφάσματος και σήμερα με αιχμή του δόρατος τον τουρισμό, οι καλύβες από μπαμπού, έγινα πολυτελείς πολυκατοικίες και ξενοδοχεία επτά αστέρων.

Ας εκμεταλλευτούμε τον πλούτο που πηγάζει από τον τουρισμό, για να αναδείξουμε την αισθητική του χώρου που μας περιβάλει και του ασύλληπτου κάλους των καλλιτεχνικών θησαυρών που μας κληροδότησαν οι προγονοί μας.                                                                                                                     Νοταράς Γεώργιος