Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ




 
Στιγμές από τη ζωή του Αλιβάνιστου.
21 Νοεμβρίου του 1961 υπηρετούσα ως υποπλοίαρχος σε ένα από τα μεγαλύτερα πετρελαιοφόρα της εποχής εκείνης, το <Άννα > του Γουλανδρή 45.000 χιλ. τόνους, ήταν η μέρα όπου  οι απανταχού της γης Χριστιανοί εόρταζαν τα εισόδια της  Θεοτόκου.  Το πλοίο ήταν στο λιμάνι του PORTLAND MAIN της Βορείου Αμερικής, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά και επισκευαζόταν λόγο βλάβης της κυρίας μηχανής.                   
Στο πλοίο ήταν  ως δόκιμος και ο Ηλίας ο Κουτούβαλης, ο όποιος ήταν και εξαιρετικός ιεροψάλτης. Πληροφόρησα τον πλοίαρχο ότι θα πάω στην εκκλησία και θα πάρω μαζί μου και τον Ηλία. Πήγαμε στην εκκλησία που λόγω της ημέρας παρευρίσκοντο   όλοι της Ελληνικής παροικίας Χριστιανοί. 
 Ο Ηλίας προχώρησε προς το δεξί ψαλτήρι και συστήθηκε στον ιεροψάλτη, ο οποίος του παρεχώρησε τη θέση του. Όταν ο Ηλίας άρχισε να ψέλνει όλου του εκκλησιάσματος τα βλέμματα εστράφησαν προς το ψαλτήρι, ακόμα και ο ιερέας βγήκε στην ωραία Πύλη να δει ποίος έψελνε.
 Όταν η λειτουργία τελείωσε, ο παπάς πρώτος συνεχάρη τον Ηλία και όλοι οι εκκλησιαζόμενοι ζητούσαν να μας φιλοξενήσουν σπίτια τους για φαγητό, τελικώς καταλήξαμε στο σπίτι του Ιεροψάλτη.       
Νοταράς  Γεώργιος
Υ.Γ.  Κανένας ναυτικός δεν είναι Αλιβάνιστος !!!