Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ....ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ


ΜΑΡΙΝΑ  ΕΡΜΙΟΝΗΣ  Α.Ε

Την 14η Σεπτεμβρίου 2006 υπεγράφη στο Δήμο Ερμιόνης η σύμβαση δημιουργίας μαρίνας, υπό την επωνυμία Μαρίνα Ερμιόνης Α.Ε.    Αναμφισβήτητα η επιτυχία είναι μεγάλη και ιστορική, για την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία της Ερμιόνης.                                                                  
 
 Όμως ενώ ο κύριος Δήμαρχος και όλο το Δ.Σ είναι πλήρως ενημερωμένο για τους όρους της σύμβασης και την αξιοπιστία των αναδόχων του έργου ο Λαός ο επονομαζόμενος <Κυρίαρχος> δε γνωρίζει τίποτα!!!                        

Κύριε Δήμαρχε, οσονούπω τίθεστε στη κρίση του Λαού και αν …..Απευκταία η ώρα απέλθετε, θα πάρετε μαζί σας την αίγλη της 12 έτους θητείας σας στο Δημαρχιακό  θώκο και εμείς θα επωμισθούμε τα βάρη των χρεών και την ευθύνη των πράξεων σας αφού δεσμεύεται με πολυετή σύμβαση της δύο επόμενες γενιές .                                                                  
 
Και επειδή δε θα ήθελα οι αιτιάσεις μου να είναι κενές παρεχομένου ή στείρες αντιπολιτευτικές, εξηγούμαι:                                                            

Κατασκευάστηκες  παρατηρήσεις.                                                                       1) δεν είναι απαγορευτικό το άνοιγμα της εισόδου των 160 μέτρων και σε κατεύθυνση Νότια-Ανατολική έκθετη στους ανέμους και στα κύματα που προσβάλουν τον όρμο της Ερμιόνης;                                            2) Ο πλωτός κυματοθραύστης είναι ανώφελος, διότι  τα κύματα δεν είναι επιφανειακά, αλλά έχουν αφετηρία το πέλαγος, που συμπιέζονται και διογκώνονται στα αβαθή και ασκούν ισχυρές πιέσεις σε όλο το εύρος της μαρίνας.                                                                                                                              3)Η διάταξη ελλιμενισμού των σκαφών, είναι πιεστική και δεν επιτρέπει ούτε και τον απλό κλυδωνισμό ενός επιπλέοντος σκάφους.                            

4) Στις ανεξέλικτες επιπτώσεις ενός όλο και πιο επικίνδυνα αυξανόμενου φαινομένου του θερμοκηπίου, που διαταράσσει τις μέχρι τούδε προβλεπόμενες σχετικά καιρικές συνθήκες και  δημιουργούνται ακραία καιρικά φαινόμενα –Ανεμοστρόβιλοι- μπορεί να μετατρέψουν τη μαρίνα σκαφών αναψυχής σε νεκροταφείο σκαφών.                                                 Και επειδή αυτή η επιχείρηση στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις ένα ναυτικό ατύχημα θα είναι καταστροφικό .                                                         5) Γιατί δεν επεκτείνετε το χώρο της μαρίνας προς Ανατολάς και Νότια ώστε να καλύπτονται μελλοντικά ή αυξανόμενες απαιτήσεις νέων θέσεων. 6)Με την επέκταση των ορίων και την μειώσει του  ανοίγματος της εισόδου στα 15 μέτρα με κατεύθυνση προς Νότο,  δημιουργείται μία ασφαλή μαρίνα.                                                                                                7) Με γνώμονα την 40ετη σύμβαση και αφού αυτή θα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου, γιατί δεν προβλέψατε προς όφελος του κατά αυτήν τη χρονική περίοδο να είναι εκμεταλλεύσιμη και επαρκείς. Επιχειρηματική  αξιοπιστία. Κύριε Δήμαρχε, αυτή τη στιγμή ο μόνος αξιόπιστος εταίρος είναι ο Δήμος Ερμιόνης και υπεύθυνος δια την εξοφλήσει τυχόν δανειοδότησης μέχρι του ποσού των 4% των μετοχών του.                     

Ποιο είναι το υπόβαθρο των άλλων εταίρων;                                                    Η μαρίνα Ερμιόνης Α.Ε. είναι θυγατρική εταιρία επιχειρηματικού ομίλου; Ποιες οι δραστηριότητες αυτού του ομίλου;                                                    Ποιος πιστωτικός/ασφαλιστικός οργανισμός εγγυάται την αξιοπιστία του;  Κύριε Δήμαρχε στην περίπτωση που οι οροί της συμβάσεως με τους πιστωτές δεν εξυπηρετηθούν  και οι οποίες εγκαταστάσεις πλειστηριαστούν γνωρίζεται ότι ο Δήμος από νοικοκύρης, θα γίνει υπηρέτης του υπερθεματιστή!                                                                             Ποιος δικηγορικός οίκος έχει αναλάβει την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και τον έλεγχο των ανωτέρω;                                                             
 
Και τέλος ένας επενδυτής τουριστικών επιχειρήσεων θα χρηματοδοτούσε μια μαρίνα με βεβαρυμμένο περιβάλλον, από τις διοξίνες της χωματερής και τις επιπτώσεις μιας μολυσμένης θαλάσσιας περιοχής,  από τη μη λειτουργία  του βιολογικού καθαρισμού;                                                    
 
Μήπως έχετε αναλάβει υποχρεώσεις που δεν γνωρίζουμε;                         Κύριε Δήμαρχε, δεν έχετε την υποχρέωση  να ενημερώσετε τους Δημότες, που υπηρετείται και δεν εξουσιάζεται;
 
Γεώργιος  Νοταράς

Υ.Γ  Ο  τυφώνας  <Ζορμπάς> επιβεβαίωσε τις τότε επιφυλάξεις μου.