Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ


ΑΙΤΗΣΗ:
Γεωργίου Νοταρά του Κοσμά και της ΖωήςΕτος Γέννησης: 1933Επάγγελμα: Συνταξιούχος
Τηλ:6979848799
κάτοικου Ερμιόνης Τηλ: 2104514015 Πειραιάς
 
ΠΡΟΣ:                                                                                                                                                                                    Tο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδος, Κρανίδιον

Θέμα: Αποκατάσταση μνήμης πεσόντων κατά την Εθνική Αντίσταση 1941-1944  συμφώνως το νόμο  1285/1982 ΦΕΚ 115Α                                                                                             

Παρακαλώ  όπως  εις  προσεχή  συνεδρίαση συζητηθεί το θέμα της αποκατάστασης της μνήμης των Πεσόντων κατά την Εθνική Αντίσταση   1941-1944  και η αναγραφή  των ονομάτων των επί του τύμβου των ηρώων της Ερμιόνης.                                                                                                
Οι ανωτέρω είναι οι κατωθι:  
1) ΝΤΟΥΡΟΣ  ΜΟΔΕΣΤΟΣ εκτελεστής υπό των  Γερμανών κατακτητών εις Εξαμίλια Κορινθίας. Το όνομα του αναφέρεται στο τύμβο των Ηρώων στα Εξαμίλια
2)ΝΤΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ εκτελεστής υπό των Γερμανών κατακτητών εις Εξαμίλια Κορινθίας. Το όνομα του αναφέρεται στους αντιστασιακούς φοιτητές της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
3)ΒΙΡΒΙΛΗΣ  ΑΝΔΡΙΑΝΌΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ απέθανε βασανιζόμενος υπό των Γερμανών στις φυλακές της Κορίνθου.
4)ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ εκτελεστής υπό των Γερμανών κατακτητών εις νήσο ΣΠΕΤΣΕΣ                        .5)ΤΑΡΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ εκτελεστής υπό των Γερμανών στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. 
 
Έπεσε υπέρ ΠατρίδοςΠροκοπίου Γεώργιος του Κων\νου: Φονεύθηκε κατά τις επιχειρήσεις του Εθνικού Στρατού στα βουνά της Εύβοιας εναντίον των ανταρτών κατά τον εμφύλιο πόλεμο.
Έπεσαν εκτελώντας  το υπέρ Πατρίδος καθήκον των εν ειρήνη:  
1.ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ : Ανθυποσμηναγός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας,  σκοτώθηκε κατά την πτώση του πολεμικού αεροπλάνου εις διατεταγμένη υπηρεσία.
2.ΜΠΑΤΖΑΒΕΛΑ  ΠΑΝΩΡΑΙΑ. Κελευστής πολεμικού Ναυτικού σκοτώθηκε εν υπηρεσία .
Το 2001 με εισήγηση του τότε Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιόνης κ, Μιχάλη Καρατζά ομοφώνως αποφασίστηκε η αναγραφή των ονομάτων των στο  Τύμβο των Ηρώων, αλλά δυστυχώς παρέμεινε στα συρτάρια  του άλλοτε Δήμου της…. Ευγνωμονούσης ιδιαιτέρας μας Πατρίδας.  Η απόκρυψη αιτήματος Δημότη αντίκειται στο Σύνταγμα άρθρο 10 
ΥΓ. Παρακαλώ να ειδοποιηθώ κατά την  συζήτηση του Θέματος. Διότι λόγο της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας αξ. Κκ Παυλόπουλου πρέπει οπωσδήποτε η μνήμη των να αποκατασταθεί!!! 


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η ανωτέρω αίτησις κατετέθη προς συζήτηση 6-12=16 στο Δήμο Ερμιονίδος και ενημερώθηκε  Συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αλλά μέχρι σήμερον ουδείς εκ των συμβούλων ενδιαφέρθηκε.  Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τα δικά μου δυστυχώς  είναι ότι το μίσος και ο διχασμός  του εμφυλίου διαιωνίζεται με το προσωπείο της Δημοκρατίας. Επιστέγασμα της υποκρισίας ότι στις 12-3 επισκέπτεται την Ερμιόνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το σύμβολο της ενότητας του Έθνους. Και υπάρχουν αρχές και σύλλογοι που επιχειρούν να μεταβάλουν τον Πρόεδρο σε σύμβολο ΔΙΧΑΣΜΟΥ!!!       
Νοταράς Γεωργιος