Σάββατο 25 Απριλίου 2015

H ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ


Ορισμένοι εκ των ιερέων, δεν έχουν αντιληφθεί ότι καθήκον τους είναι, να διακονούν τους πιστούς και όχι να τους υποβάλουν εις τιμωρία.  Ένας εξ αυτών που δεν διακονούν, αλλά αρέσκονται να εξουσιάζουν είναι και ο Πατέρας Δημήτριος Αμπελάς, ο οποίος κληρονομικό δικαίωμα, εκλήθη να διακονεί τους ενορίτες του ιερού ναού της Παναγίας της Ερμιόνης.

Ο εν λόγω ιερέας, με νόμο της πολιτείας του 1911 ο οποίος ορίζει ότι ο εκάστοτε ιερέας του ναού της Παναγίας, την 23η Απριλίου εκάστου έτους, είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάμπο της Ερμιόνης.

Το τελετουργικό της Θείας Λειτουργίας περιλαμβάνει και περιφορά της εικόνος του Αγίου, στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού, που ανελλιπώς πραγματοποιείτο επί 137 χρόνια.

Στην φετινή λειτουργία δεν έγινε περιφορά, και όταν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ρωτήθηκε ο ιερέας, απήντησε ότι δεν έγινε η περιφορά, διότι ορισμένοι των πιστών στο προαύλιο συζητούσαν.  

Πατέρα Δημήτριε, κατά την παραβολή του Σπορέως, ο Κύριος είπε <Ο σπείρων τον λόγον σπείρει> έστω και εάν γνώριζε ότι  οι σπόροι που θα πέσουν στις πέτρες δεν θα καρποφορήσουν.   

Επομένως είσαι υποχρεωμένος να σεβαστείς τις θρησκευτικές παραδόσεις, που με ιερή ευλάβεια αποδέχονται οι πιστοί, αδιαφορώντας για τους ολίγους!!!