Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Προς: Πρόεδρο και συμβούλους του κοινοτικού διαμερίσματος Ερμιόνης


Η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου πλησιάζει, είναι η πρώτη φορά μετά την καταστροφή της ιστορικής εισόδου του μητροπολιτικού ναού των Παμμεγίστων Ταξιάρχων, που θα ψαλεί η δοξολογία στον Θεό, για την ευτυχή έκβαση του επαναστατικού αγώνα των Ελλήνων και την απελευθέρωση του μετά 400 χρόνια δουλείας στον Τουρκικό ζυγό. Επίσης είναι ημέρα μνήμης, για όλους αυτούς τους Έλληνες, που τόλμησαν να ξεσηκωθούν ενάντια σε μια αυτοκρατορία και δια των οπλών,να απαιτήσουν την πολυπόθητη και πολυτραγουδισμένη λευτεριά.
Η ιστορία της καταστροφής, γνωστή και χιλιοειπωμένη, προσβλητική και απαξιωτική για την ιστορία και τον πολιτισμό της τρισχιλιετούς πόλεως της Ερμιόνης, θέτει για μας τους Ερμιονίτες το ερώτημα, εάν δια της παρουσίας μας θα επικροτήσουμε την ατιμωτική πράξη ή δια της απουσίας μας θα καταγγείλουμε την βεβήλωση του μνημείου, που για περισσότερο από 186 χρόνια μαρτυρούσε το πέρασμα των 140 προκρίτων  του Έθνους και διατηρούσε σαν ιερό φυλακτό, την περπατησιά του θρυλικού Γέρου του Μοριά, του αθάνατου Κολοκοτρώνη!!!
Εσείς αιρετοί άρχοντες του τόπου, θα πρέπει να προβληματιστείτε εάν οι ναοί που έκτισαν οι πατέρες μας, είναι οίκοι προσευχής και λατρείας του Κυρίου ή οίκοι εμπορίου των βέβηλων ιερέων, που ελέω θεού τους οικειοποιούνται δι ίδιον πλουτισμό, μετατρέποντας την αγάπη σε κολαστήριο ψυχών, εμφανίζοντας τον πολυεύσπλαχνο Ιησού, όχι ως αφίοντα τας αμαρτίας, αλλά ως ανελέητο τιμωρό!!!                  
Η ράμπα που επινόησε ο αναίσχυντος εμποράκος του Θεού, για τους σωματικώς ανήμπορους, η θεία πρόνοια προέβλεψε μέχρι σήμερα να μας προστατεύσει, οι δε κτήτορες φρόντισαν ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση, από την δυτική πλευρά, εκτός εάν ο φιλάργυρος ιερέας, φαντάστηκε τους Ερμιονίτες πνευματικά ανάπηρους, παρερμηνεύοντας τον μακαρισμό, της επί του όρους ομιλίας,< Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι>!!!                               
Αιρετοί άρχοντες, έχω απόλυτη βεβαιότητα, ότι η επιλογή των δημοτών μας ήταν σοφή και ότι τον Όρκο σας <Να είσαστε πιστοί στην Πατρίδα και να υπακούετε στο Σύνταγμα και τους νόμους >  τον κατανοήσατε  και θα τον εφαρμόσετε ανυπερθέτως, ως υπέρτατο καθήκον!!!  
Ως εκ τούτου, ήρθε η ώρα να διατρανώσετε δια της απουσία σας, ότι το ιερό δίδαγμα υπαγορεύει, οι ιερείς να διακονούν τους πιστούς, και όχι να τους εκμεταλλεύονται!!!